Kapitalismens Kina : Næsten en femtedel af landbrugsjorden er forgiftet , ifølge statslig rapport.

17.April 2014

PEKING (XINHUA/NYE KINA ) — Omkring 19,4 procent af landbrugsjorden i det kapitalistiske Kina er forurenet. oplyser Folkerepublikkens Ministerium for Miljø Beskyttelses og Ministeriet for Jord og Resourcer i en ny rapport.
“Alarmerende” er det udtryk som det statslige nyhedsbureau bruger for at beskrive resultatet af den ni år lange miljøundersøgelse at en femtedel af den dyrkningsbare jord er forgiftet.
At det er “alarmerende” forstås bedre når vi ved at det er umuligt at dyrke noget fra naturens side på omkring to tredjedele af Kina´s godt ni millioner kvadratkilometer på grund af ørken og bjerg eller at jorden ligger al for højt oppe.

Årsagen til forureningen af det kapitalistiske Kinas dyrningsbare jord er den kapitalistiske udvikling i industrien og landbruget ifølge nyhedsbureuaet Nye Kinas sammenfatning af den ni år lange statslige miljørapport. Miljøministeriet bruger dog ikke udtrykket “kapitalistisk” om Kinas industrier og landbrug.
. . . . Arbejdet med at kortlægge omfatningen af forureningen har taget næsten ni år, Man begyndte i april 2005 og afsluttet undersøgelserne i december 2013.
Godt 6,2 millioner kvadratkilometer jord er blevet undersøgt, hvilket svarer til mere end 140 gange Danmark.

Tre hovedfaktorer udpeges i rapporten:

• DE kapitalistiske industrier lukker store mængder urenset affald ud.

• Landbrugsjorden overvandes med vand som er forgiftet af industri-slam.

• Landbruget bruger der udover betydeligt mere kunstgødsel og bekæmpningsmiddel end hvad som egentligt behøves.

Ifølge rapporten findes store mængder uorganiske stoffer i over 80 procent af den forurenede jord . Situationen er værre i syd end i nord, opgiver rapporten.

De mest udspredte giftstoffer i den kinesiske landbrugsjored er kadmium, nikkel og arsenik. Mængden af disse stoffer og andre farlige stoffer er steget ekstremt siden de sidste miljø -rapporter blev offentlige i 1986 og 1990. I kystregionerna er for eksempel niveauet af kadmium steget med 50 procent siden den sidste offentlige rapport.

Folkerepublikkens myndigheder er blevet stadig mere opmærksomme på problemet, rapporterer New York Times. En viceminister udtalte ved en pressekonference i december at godt 30 tusind kvadratkilometer af Kinas jord og marker – svarende til et areal større end Jylland – er så forgiftede at landbrug ikke burde tillades der.

Rapporten vil give nyt brændstof til debatten om mangelen på regelværk for private virksomheder i Kina. Det gælder også problemet med sundhedsfarlig mad, hvor en række dødsfald har rystet den kinesiske offentlighed de seneste år.

Kilder : 1.Xinhua:

2.Kinas Miljøbeskyttelses-ministerium:20 % af landbrugsjorden forurenet

3. One-Fifth of China’s Farmland Is Polluted, State Study Finds

Kina:Proletariatets løn, arbejdstid og de multinationale kapitalisters udbytning og profitter

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s