Kina: Laveste vækstrate i 24 år

6.Februar 2015

PEKING (Chinhua/Nye Kina) Ikke siden 1990 har væksten i det kapitalistiske Kinas folkehusholdning været så lav som i 2014. Det fremgår af de tal som Kinas Statstik-Kontor (National Bureau of Statistics) offentliggjorde i forgårs: I 2014 nåede væksten ikke op over 7,4 procent. Det er den laveste vækst i løbende priser siden 1990.
DE “skuffende væksttal” afslører med brutal virkelighed at kapitalismens Kina ikke er i stand til at trække den kapitalistiske verdensorden ud af den krise som nu er inde på det syvende år.
Folkerepublikken Kina bliver måned efter måned trukket stadig dybere ind i den kapitalistiske verdenskrise som blev udløst i 2008 med amerikanske Lehman Brothers konkurs.
De illusioner som borgerligt-liberale og socialdemokratiske politikere, økonomer og regnedrenge i øst såvel som vest havde om at Kina´s ville blive den motor som skulle trække den kapitalistiske verdensorden ud af krisen har vist sig at være idealistiske og optimistiske prognoser; dagdrømme uden hold i virkeligheden.

Kinas folkehusholdning er plaget af stigende gældsætning, især i den kapitalistiske ejendoms-sektor, og produktiv overkapacitet som følge af de “billion-stimulanser ” som “K”K”P-regimet har pumpet ud siden krakket i 2008, for at undgå socialt oprør som en følge af kapitalismens skærpede krise

Folkerepublikken Kinas samlede gæld ;offentlig såvel som private husholdninger og kapitalistiske virksdomheder løber nu op i 28 tusind milliarder dollar, altså 28 billioner dollar ifølge en analyse fra McKinsey Global Institute som blev offentliggjort 5.februar 2015.

I 2007 , et år inden den kapitalistiske krises udbrud løb gælden op i 7 billioner dollar.
Det kapitalistiske Kinas gæld er firedobblet på godt syv år. Gælden udgør nu 282% af Kinas BNP.
Uden denne astronomiske gældsætning skulle kapitalismen i Kina være i endnu dybere krise end tilfældet er idag.
Rapporten peger på at mere end halvdelen af alle kreditter er bunden til Kinas overophedede kapitalistiske ejendomsmarked, ureguleret bankvirksomhed står for næsten halvdelen af alle nye lån og lokal offentlig gæld er sandsynligvis uholdbar. I McKinseyRapporten er forfatterne dog ikke i tvivl om at den kinesiske stat har de finansielle resourcer til at forhindre at et kapitalistisk krak som følge af et sammenbrud på ejendomsmarkedet vil føre til statsbankerot. Folkerepublikken besidder stadig idag statsobligationer for billioner dollar udstedt FED; Nationalbanken i USA.
De vil blive “brændt af” når krisen bliver skærpet, hvorved en god del af Kinas krise vil blive eksporteret til USA

*****************

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s