Har ukrainerne ret at forsvare sig mod udenlandsk støttet fascistisk terror og statskup ?

7.februar 2015
KIEV (- )   Et centralt spørgsmål som det er nødvendig besvare for at sikre en folkelig demokratisk udvikling i landet som amerikansk såvel som europæisk (tysk, dansk såvel som russisk) kapitalisme nu har ført til afgrundens rand. Den brutale virkelighed i KAPITALISMENS UKRAINE  er klasseforskelle af amerikanske dimensioner og omfattende kapitalistisk korruption mens arbejderklassen og folket kæmper med udbredt  massearbejdsløshed og fattigdom.  Prostitution og hjemløshed er udbredt ligesom masseudvandringen . Den ukrainske stat er fallit og de skattedollar som Obama-regeringen, på de amerikanske skatteyderes regning, har udbetalt til Kiev-regimet som  lån uden sikkerhed går til at føre krig mod landets opposition. Den USA-støttede borgerkrig som officielt har kostet omkring fem tusind mennesker livet, og tvungen en million på flugt har ført Ukraine på afgrundens rand. Det økonomiske sammenbrud har græske dimensioner.  Torsdag den 5.februar faldt kursen på den ukrainske krone; hryvnia med 44% mot dollar.  Kursen faldt til 24 ukrainske kroner  per dollar. For bare nogle måneder siden regnede man med at en kurs dyrere end  13 “kroner” for en dollar ville gøre at landet ude af stand til at betale for den nødvendige import .   Den 29.januar sendte IMF en delegation til Kiev for at fastslå betingelser for et lån på 17 milliarder dollar, men Kiev-regimet krævede lån for yderligere 15 milliarder for at forhindre en statsbankerot.  I realiteten er det rige industri-og landbrugsland finansielt fallit. Og holdes nu i live  ved kunstig åndedræt. Selv hvis IMF idag skulle sende 32 milliarder dollar til Kiev uden sikkerhed vil pengene hurtigt blive brændt af . Nytårsdag 2014 fik Ukraine et lån  3 milliarder dollar af Rusland på betingelse af at landets gæld ikke løb op over 60% af BNP. Ukraines gæld løber nu op i 90% af BNP som hver eneste dag falder.  I realiteten har Rusland derfor ret til at kræve lånet tilbagebetalt umiddelbart.

  Det USA-støttede marionetregime i Kiev har indtil nu været i stand til at skjule for dets udenlandske bagmænd i USA og  Europa at de hverken er i stand til at regere landet økonomisk eller at løse konflikten med oppostionen som tæller brede lag i arbejderklassen, kommunister, jøder og de russisktalende ukrainere.  Kievs-regimets ledere Arsenij Jatsenjuk og storkapitalisten Petro Porosjenko har forsøgt at løse landets store politiske og økonomiske problemer ved at forvandle  landets industrielle hjerteland; Donbass til en rygende ruin.

Denne fascistiske kurs  har lidt nederlag . Det forstår både Tysklands Angela Merkel  som frygter en militær fiasko for regimet i Kiev, derfor rejste hun og Frankrikes president François Hollande fredag til Moskva for at få hjælp af Putin til at “redde” Ukraine fra at blive et nyt Syrien, Libyen  eller Irak, denne gang i Europas hjerte.   Det skete uden repræsentanter for den ukrainske opposition og oprørerne som nu er igang med at knuse det liberal-fascistiske regimes planer om at løse den ukrainske kapitalismes krise med vold og terror for at tvinge arbejderklassen til at betale krisen og give  “prorusserne”, kommunister og jøder og naturligvis den stygge ulv i Kreml ; Putin skylden for kapitalismens krise og den ukrainske elendighed.

Fredsforhandlinger uden de ukrainske oprørere

Den pludselige snak om “fredsforhandlinger” (uden oprørerne) og “diplomatiske løsninger” kommer nu fordi Kiev-regimet er igang med at føre Ukraine ud over afgrunden.

Kiev-juntaens militære nederlag ved Debaltsevo

På trods af Minsk-våbenhvileaftalen i september indledte Kiev-regimet en militær offensiv for at jage oprørerne  væk fra lufthavnen  i Donetsk. Kiev-juntaen og de fascistiske frikorps , inklusive berygtede terrorister fra Tjetjenien,  lykkedes ikke indtage Donetsk-lufthavnen .  Efter Minsk-våbenhvilen i september omgrupperede oprørsstyrkerne sig hurtigt for at kunne forsvare deres positioner for at imødegå nye militære angreb fra Kiev- juntaen. Blandt andet derfor blerv regimets angreb slået tilbage af oprørerne, som nu er i offensiven. I begynnelsen af februar led Kiev-styrkene store tab ved byen Debaltsevo nord for Donetsk. De siste nyheder fra den front er at flere end  syv tusind (7.000) regeringssoldater nu er omringet af oprørsstyrkerne.

   Præsident Petro Porosjenko erklærer nu åbent at han overvejer at indføre åben militær undtagelsestilstand i hele landet. Militær undtagelsetilstand betyder at hele landet stilles under militær kommando. De mest reaktionære, chauvinistiske og fascistiske kræfter kræver allerede nu Porosjenko afgang. Han skal være syndebuk for de militære nederlag i borgerkrigen mod oppositionen i øst. I de fascistiske dødspatruljer og terrorkorps som “Azov” og “Aidar” snakkes der åbent om et nyt højreradikalt statskup. Samtidig kommer der hver eneste dag dårlige nyheder til Kiev-juntaens militære ledere om “kampagnen for massee-rekrutering af soldater til den fortsatte “broderkrig”: Titusinder af unge ukrainske mænd i den værnepligtige alder rømmer landet eller gør alt muligt for at undgå at blive kastet ind den udsigts- og meningsløse “broderstrid”.

Forsvarsministeriet i Kiev har fornyligt indrømmet at lidt under syv tusind fem hundrede (7.500) står tiltalt for at have forsøgt at undgå militærtjeneste. Præsidentens rådgiver Juri Birjukov må indrømme at der er store problemer med rekruteringen i Vest-Ukraine.
I følge ham var der 57% af de værnepligtige unge mænd som ikke mødte op til den militære session i Ivano-Frankovsk, mens 32% flygtede fra Ukraine. Han nævnte at myndighederne i Ternopol nægtede at hjælpe til med den militære rekrutering . Heller ikke kvinderne forholder sig passive : Der har været en lang række kvindedemonstrationer (mødre, søstre, koner og kærester) mod Kiev-juntaens masse-rektrutering til borgerkrigen. Den ukrainske avis Korrespondent skriver 28. januar 2015 at i den fjerde rekrutering er det kun 6% som har meldt sig frivilligt.
Avisen citerer talsmanden Oleg Boyko fra det ukrainske militær som siger at der foregår en masseflugt af unge mænd til udlandet – særlig til Rusland. Et flertal i Parlamentet Verkhovna Rada, har ifølge Newsweek vedtaget med et stort flertal, at tillade militære kommandanter at skyde desertører. Kiev-regimets fuldstændigt illegitime krig og terror mod den ukrainske opposition og oprørerne  i Øst-Ukraine koster, hver eneste dag ,landet millioner af dollar.  Krigen ødelægger  infrastrukturen, industriproduktionen nærmer sig nul.  Fabrikker og anden industri destrueres. Krigen udspiller i Ukraines industrielle hjerteland: Det mægtige Donbass industribælte. Der er nedgangen særlig stor : minus 83,0% i Luhansk og 49,1% i Donetsk. Ukraines kurs mod den militære og økonomiske afgrund har ikke fået den ukrainske ledelse til at ændre kurs eller omvurdere deres politike strategi. De militære nederlag har tværtimod skærpet kursen mod optrappet fascistisk terror og krig. Det bekræfter Porosjenko`s planer om at indføre militær undtagelsestilstand. Hvorfor ? ? Uden tvivl fordi Kiev-regimet regner med USA´økonomiske og militære støtte. Regimet udgår fra at USA vil levere de våben som skal til for at drukne den oprørske opposition i blod. For USA har jo “investeret “five billion dollars” for at få et anti-russisk liberalt-fascistisk regime i Kiev  som kontrollere Europas næst største land. Et regime som nu er igang med at “køre” hele  landet mod afgrunden.

Har USA fået øjnene op for hvad der sker  i Ukraine ?

I næsten 12 måneder har Obama-regeringen været blind overfor hvad der sker i det europæiske land Ukraine eller som Mr. Kerry udtrykte det på en pressekonference i fredags: “lukket øjnene” for “de russiske tanks som kommer rullende ind over grænsen”. Problemet for Kerry er at den øverstkommanderende for Kiev-juntaens væbnede styrker i januar dementerede, at hans styrker kæmper mod en russisk invasionshær sådan som det påstås i USA og Nato-kredse. Det befræfter General Viktor Muzhenko som i den ukrainske Channel Five TV  udtalte:

“– Vi har kun oplysninger om, at individuelle borgere fra Rusland og fra den russiske hær kæmper som medlemmer af ulovlige væbnede grupper” – Jeg ønsker at tilføje, at den ukrainske hær for tiden ikke kæmper mod regulære enheder fra den russiske hær, lød det fra generalen.ifølge DAgbladet Arbejderen 2.februar 2015

USA har haft travlt med at give Rusland eller rettere sagt Præsident Putin, skylden for at Rusland ikke hjælper Kiev-regimet med at nedkæmpe oprøret mod Kiev-juntaens kurs mod oprettelsen af et Pinochet-lignende liberalt-fascistisk regime. Så pludselig i fredags fik  Obama-regimets udenrigsminister Mr.Kerry øjnene op for hvad der er ved at ske i det politiske og økonomiske fallitbo Ukraine, idag et af Europas fattigste lande. De fem miliarder us-dollar som USA´s politisk-økonomiske ledere har “investeret” i en provestlig anti-russisk kontrarevolution, som nåede sit højdepunkt sidste år med det USA-støttede statskupp den 22. februar mod Ukraines legime regering under Præsident Viktor Janukovitj,  ser ud til at at være brændt op på den slagmark som Kiev-juntaen og de fascistiske “frikorps” har forvandlet de østlige områder af landet til,  i forsøget på at drukne den folkelige opposition mod Kiev-juntaens reaktionære planer, i blod.

Desperate krav om våpen fra NATO

Mr. Kerry´s pludselige “åbenbaring”  kommer også efter Kievs juntaens uophørlige klynkende tiggerier og bønner  om økonomisk og militær våbenhjælp til at nedkæmpe  “den kriminelle og terroristiske opposition” som Kiev-juntaens kalder den folkelige væbnede modstand mod det regime som kom til magten ved statskuppet den 22. februar 2014  og dermed “rense landet for ondskab og ikke-mennesker” som Kiev-regimets statsminister Arsenij Jatsenjuk udtrykker det.
Fra “ikke-mennesker” er der ikke langt til de “undermennesker” som de ukrainske fascister og deres nazistiske allierede under Anden Verdenskrig forsøgte at udrydde.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s