30 år siden mordet på Sveriges Statsminister Olof Palme : “den vigtigste koldkriger Sverige havde”

28.marts 2016

STOCKHOLM (DAGENS INDUSTRI /26 FEBRUAR) . .. .. . . .. . .. . . .

En af Sveriges mest indflydelsesrige borgerlige opinionsdannere; P.M. Nilsson, politisk redaktør på “Dagens Industri” hopper så at sige “ud af skabet”, som beundrer af den socialdemokratiske politiker og statsminister Oluf Palme.
Det sker i lederen, fredag den 26. februar i den uafhængigt liberale avis “Dagens Industri”..

“Den vigtigste kold kriger som Sverige har haft”

I lederen til minde om 30 året for det gennemførte fascistiske attentat på Sveriges Statsminister, den 28.februar 1986, afviser den liberale lederskribent den højreliberale, og revisionistiske historieskrivning som hævder at . . . .
“Olof Palme solgte Sverige til sovjetiske intresser.”

” Dette billede af Sverige bør kasseres . På den lange bane,  fra 1950´erne og frem, var han den vigtigste koldkriger i Sverige” og videre roser den liberale lederskribent Palme for at at være med:

“til at organisere studenterbevægelser i hele Vesteuropa for sætte en stopper for kommunstisk infiltration. Han arbejdede for en svensk atombombe. Han pudsede efterretningstjenesten på de svenske kommunister. Han var med til at opbygge en hemmelig modstandsbevægelse og det hemmelige samarbejde med Nato * og han underskrev forsvarsbudgetter som ingen borgerlig statsminister er kommet i nærheden af.”

SVENSKA: “Den bilden av Palme borde mönstras ut. I den långa gärningen, från 1950-talet och framåt, var han den främsta kalla krigaren som Sverige har haft.

Han var med om att organisera studentrörelser i hela Västeuropa för att skydda mot kommunistisk infiltration. Han verkade starkt för en svensk atombomb. Han skickade underrättelsetjänsten på de svenska kommunisterna. Han var med om att bygga upp den hemliga motståndsrörelsen och det hemliga samarbetet med Nato och han undertecknade försvarsbudgetar som ingen borgerlig statsminister kommit i närheten av.”

KILDE:  di.se

*) Under USA´s og de kapitalistiske Nato-staters “kolde krig” mod Sovjetunionen og den kommunistiske verdensbevægelse blev en udenomsparlamentarisk paramilitær “femtekolonne” opbygget i Europa.  Stay Behind”  er den engelsk-amerikanske betegning for disse reaktionære og fascistiske terrorgrupper som stod og står bag hundredvis af terrorattentater , mord og statskup i Europa efter 1945.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s