Facebook-censur af Vietnam-krigsfoto påviser at den kapitalistiske internetmonopolgigant er et redskab for imperialistiske kræfter i USA

10.September 2016

OSLO (Aftenposten)   Efter protester fra  Statsministeren og flere chefredaktører i Natolandet Norge ; en af USA-imperialismens trofaste allierede i Europa ; ændrer internetmonopolet Facebook nu holdning, om censuren af Vietnam-krigsfoto.

Det sker efter at den US-amerikanske monopolkoncern i flere dage,  konsekvent og hårdnakket havde håndhævet censuren af et ikonisk vietnamkrigsfoto der afslører USA-imperialismens forbrydelser mod Viet Nams folk.

 

trangbang

VIET NAM; 1972 : USA og dets vietnamesiske kollaboratører angreb  i juni den sydvietnamesiske landsby, hvor Kim, den nøgne pige i midten boede,med napalm- bomber. 

Efter protester fra både Statsministeren og flere chefredaktører i Natolandet Norge har Facebook nu besluttet at fotografiet af napalm-ramte  børn i Viet Nam under USA´s aggressionskrig mod Viet Nam´s folk  alligevel ikke skal censureres.  Facebook fraviger sin egen censur-politik , når det drejer sig om dette ene billede, som alligevel  gerne må vises.

Javel Hr. Statsminister

At den amerikanske internetmonopolgigants “taktiske tilbagetog”, ved at ophæve censuren af billedet af vietnamesiske børn ramt af USA´s napalmbombe-terror, ikke er en “ærlig demokratisk” indrømmelse står klart.

Internetmonopolet fastholdt censuren indtil Statsminister Erna Solberg fra det konservative pro-Natoparti Højre og flere borgerlige chefredaktører i Natolandet åbent protesterede. Fakebook´s Vietnamkrigs-censur var ved at udvikle sig til et omfattende selvmål for internetmonopolgiganten, med hovedkontor i USA.

Medier , jorden rundt, skrev artikler Facebook-censuren:

the Guardian: Facebook deletes Norwegian PM’s post as ‘napalm girl’ row escalates

DR Nyheder : Facebook sletter . . historisk Vietnam-billede

SVT-Nyheter: Norsk vrede mod Facebook; Ikonisk krigsfoto fjernet 

Den monopolkapitalistiske internetmediakoncens censur af Vietnamkrigsfoto begyndte 

med forfattaren Tom Egeland som som i begyndelsen af september skrev et indlæg  med syv ikoniske krigsfotografier. Iblandt disse vistes det berygtede og verdenskendte billede af den vietnamesske pige Kim Phuc som , uden en trevl på kroppen, flygter fra USA´s napalmbombe-terror;  fotograferet af Nick Út.  Billedet blev fjernet af Facebook som hævdede sin ret til at censurere billeder som bryder mod koncernens policy om ikke at tillade nøgenfotos.

Da forfattaren protesterede mod censuren blev hans facebook-konto lukket .
Efter det lade dagbladet Aftenposten  ud samme billede og blev mødt med samme krav fra Facebook – ”fjern  billedet”.

Men da Norges Statsminster Erna Solberg protesterede og satte gang i en større international proteststorm mod den amerikanske monopolkoncern blev censureren ophævet af dette ENE billede.

Eliten i Norge og i Facebook har besluttet at det ikke tjente “den vestlige elite” at fastholde censureren af akkurat dette “foto”.

Spionmaskinen Facebook 

Uanset om vi vil det eller ikke så er Facebook, Google, Microsoft, Netflix og en række andre medier og finansielle virksomheder (AmericanExpress,Visa, Mastercard ) med hovedsæde i  USA,  åbne og skjulte redskaber for  USA´s stræben for at sikre sin  kulturelle, politisk-økonomiske og militære overherredømme i verden.

Julian Assange, medstifter af Wikileaks,  taler  ligefrem om spionmaskinen Facebook .

Belgien: Stop med at snage på belgiernes internet-surferi inden for de næste 48 timer – eller betal en bøde på to millioner kroner om dagen til det belgiske datatilsyn.
Så klar lød beskeden mandag fra en belgisk dommer .  . . . . . . . . .

Kilde: DR :Facebook styrer mod bøderegn efter snageri 

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s