USA: Trump bekræfter krisen for USA som “mulighedernes land”

29.Januar 2017 (22.38)

WASHINGTON (Nation) Med Præsident-embedets fulde magtbeføjelser udstedte USA´s Præsident Donald J.Trump et dekret der forbyder borgere i fem arabiske og to afrikanske , de “muslimsk” befolkede Somalia og Sudan samt Iran at rejse ind i USA.
I dekretet henviser Præsidenten direkte til 11.september angrebet på USA i 2001.
Femten ud af nitten flykaprere som udførte 11-september terrorangrebet kom fra det USA-allierede fascistiske Saudi Arabien. Men Saudi Arabien er ikke med på Trumps liste over “muslimske lande som udklækker terorister”
Derimod er fire andre arabiske lande;Irak, Syrien,  Libyen og Jemen og to afrikanske; Sudan og Somalia med på Trumps liste over “stater hvis borgere nægtes indrejse til de Forenede Stater”

Dermed bekræfter præsidenten for den “sidste supermagt” at landet ikke er i stand til at leve op til de Hollywoodske drømme om USA som “land of opportunities”, mulighedernes land, hvor mennesker fra hele verden kan søge lykken, (hvis de har penge/kapital til at købe en fly billet).

Dermed bekræfter Trump ikke bare krisen for USA som “mulighedernes land” , men også at Trump viderefører Bush´s og Obama´s politik på dette område. Trump ER konsekvensen af Bush og Obamas forbryderiske og fejlslagne politik, men Trump-administrationen forsøger at tage afstand Bush/Obama epokens åbenlyse nederlag i Mellemøsten såvel som i hjemlandet gennem at stoppe den aggresive krigskurs overfor Rusland, og at føre en ekspansiv økonomisk i hjemlandet gennem offentlige investeringer på angivet 7 billioner dollar, ca 50 billioner kroner

  På pressekonferencen forsvarer Trump-regimets talsmand dekretet vendt mod disse syv lande med at de samme syv lande allerede er blevet udpeget af Obama-administrationen som “udgørende den største fare for terror-angreb mod de Forenede Stater”.

“– Min policy ligner hvad præsident Obama gjorde i 2011 da han forbød visum for flygtninger fra Irak under seks måneder. De syv lander som er nævnt i den eksekutive order [Trump´s dekret 2017] er de samme lande som tidligere blev  identifieret af Obama-regeringen som kilder til terror.”

*  *  *   USA´s Præsident Donald Trump om dekretet der forbyde indrejse fra syv lande i den arabiske verden og i Østafrika i seks måneder.

* Indrejseforbuddet har blandt andet fået kritik fordi de syv lande som omfattes af dekretet ; Iran, Irak, Jemen, Syrien, Somalia, Sudan og Libyen er lande hvor en stor  stor andel af befolkningen er vokset op  i “muslimske familier” eller identificerer sig som “troende muslimer” . Trump har fremhævet i et interview med fjernsynskanalen Christian Broadcasting Network at han vil prioritere “kristne flygtninge når forbudet udløber , men fremhæver at den midlertidige ordrer ikke er et forbud mod muslimer.   *  *  *

“– For at være tydelig, det her er ikke et forbud mod muslimer, som medier fejlagtigt rapporterar. Det her handler ikke om religion – det her handlar om terror og at beskytte vort land. Det findes flere end 40 forskellige lande verden over som har  muslimsk majoritet som ikke påvirkes af den her ordrer.”

Handler det om at forsvare det amerikanske folk mod terrorisme ?

I dekretet henviser Præsidenten direkte til 11.september angrebet på USA i 2001.
Femten ud af nitten flykaprere som udførte 11-september terrorangrebet kom fra det USA-allierede fascistiske Saudi Arabien. Men Saudi Arabien er ikke med på Trumps liste over “muslimske lande som udklækker terorister”

Det virker som at Trumps dekret mod de syv arabiske og muslimske lande mere er “symbolpolitik” som skal give offentligheden og Trump-støtterne indtryk af at nu “sker der noget” og at “valgløfterne bliver opfyldt” .

Trump liste over hvad “Bush kaldte slyngelstater” bekræfter at regimets “executive order” mod disse fattige krigshærgede landes borgere INTET har med at gøre med  “defend the American people from terrorism” (at forsvare det amerikanske folk mod terror).
Obama-regimet udviste flere millioner indvandrer fra især Mexico. Trump vil fortsætte den politik. På dette punkt er det No Change med Trump.

us-mexico-border-fence

Dele af den 3200 kilometer lange grænse adskiller Mexico og de Forenede Stater på samme måde som Berlinmuren delte Vest- og Øst-Berlin . (“Mur”-billedet er taget i nærheden af El Paso i delstaten Texas, USA. “Muren” blev bygget 2007-2009)

Præsident Obama gav direkte ordre til ; i strid med FN´s Charter og Folkerettten, at henrette “terrorister” og  tusinder  af borgere i “muslimske lande” uden beviser eller  ret. Ifølge CNN  har USA´s angreb med de førerløse drone-fly fra 2004 til 2012 krævet flere end 2.562 menneskeliv, alene i  Pakistan. Af disse var mindst 474 civile,heriblandt 176 børn.

TBIJ rapporter at disse angreb også sårede mindst  1.228 mennesker,” according to the Stanford/NYU study.
Trump følger også i Bush´s og Obama´s fodspor ved stadig at velkomme borgere fra det fascistiske Saudi Arabien indrejse i de Forenede Stater. De fascistiske herskere og krigsforbrydere i Kongeriget Saudi Arabien er IKKE med på listen over “farlige” stater.

Til trods for at næsten alle 11.september flykaprerne i 2001 kom fra det fascistiske Saudi Arabien er det reaktionære Kongerige ikke med på Præsident Trump´s “antiterror”-liste .   No Change with Trump . Saudi Arabien er ikke bare en kilde til milliardprofitter for monopolkapitalen i  gas- og  oliebranchen ligesom det fascistiske regime i Ryadh er en stamkunde hos den storkapitalistiske våben- og krigsindustri i USA.

Men Saudiarabien støtter også den voldelige opposition til Syriens legitime regering under Bashir al-Assad med våben og penge for at støtte USA´s forsøg på at styrte det (af USA) uafghængige Assad-regime i Damaskus. Det fascist-regime som hersker i Saudi Arabien er medansvarlig for terror, død og  ødelæggelsen af store dele af Syrien som har drevet millioner af mennesker på flugt. Ligesom Saudi Arabien står bag omfattende bombeterror mod folket i nabolandet Jemen

Trump liste over hvad “Bush kaldte slyngelstater” bekræfter at regimets “executive order” mod disse fattige krigshærgede landes borgere INTET har med at gøre med  at “forsvare det amerikanske folk mod terror”.

 

FAKTA om USA´s Immigraions- og Grænsekontrol er at den idag udgør en over 19 milliarder dollar stor post på de Forenede Staters Finanslov.  Antallet ansatte i Grænsekontrollen er mere end firedoblet de sidste 25 år. Suddenly, there hadn’t been a bipartisan government effort over the last quarter-century to put in place an unprecedented array of walls, detection systems, and guards for that southern border. In those years, the number of Border Patrol agents had, in fact, quintupled from 4,000 to more than 21,000, while Customs and Border Protection became the largest federal law enforcement agency in the country with more than 60,000 agents. The annual budget for border and immigration enforcement ballooned from $1.5 billion to $19.5 billion, a more than twelvefold increase. By 2016, federal funding of border and immigration enforcement added up to $5 billion more than funding for all other federal law enforcement agencies combined.

Reklamer

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s